Wijn, Wijn, Wijn

Wijn, Wijn, Wijn

Wat is er in hemelsnaam aan de hand!

Was er een volle maan of zo? Toen ik de afgelopen week doorliep, werd ik getroffen door wat het thema van de week leek te zijn. Ik kwam tot de conclusie dat er een paar carrièrezeurders zijn. Ik bedoel mensen zeuren over van alles en nog wat. Laat me dit gewoon naar buiten drijven… Zeuren lost geen probleem op!

Nu weet alleen God dat ik zeker mijn uitdagingen heb, en in feite doe ik mijn deel van het kreunen en klagen (zoals nu), maar het verschil is dat het voor mij een tijdelijke toestand is. Het is niet waar ik mijn tijd doorbreng. Er zijn mensen die geen volledige zin kunnen samenstellen zonder ergens een probleem mee te hebben.

Als je een van deze mensen bent, stop er dan al mee. Als je dat niet bent, maar je merkt dat je in de aanwezigheid bent van iemand die dat wel is, loop dan niet weg, ren weg van hen. Het is besmettelijk en schadelijk voor je gemoedstoestand en houding. Wat overeenkomt met wat je kunt doen en bereiken. Als een zeur naar je toe begint te lopen, aarzel dan niet, ga zo snel mogelijk weg, anders zuigen ze het leven uit je. Werkelijk.

De volgende keer dat je een bekende zeurder hoort zeuren, laat ze dan uitpraten wat ze willen zeggen en vraag ze dan vriendelijk maar resoluut dit — “Dus wat doe je er vandaag aan zodat dit probleem niet bestaat voor jij morgen?” loop dan weg. Laat ze met hun zeurende gedachten.

Kijk kinderen, ik zeg niet dat er geen legitieme zorgen zijn die niet geuit mogen worden, maar mijn god! Moeten ze elke dag opnieuw en opnieuw worden uitgedrukt. De hele dag? Richt die energie op het oplossen van wat het probleem ook is. Alleen een gedachte.

Dat is alles. Dat is het. Ik ben klaar met zeuren over jullie zeurpieten. Laat de week maar komen.

OEPS… Ik heb de ‘H’ daar in het begin weggelaten, nietwaar?

Ach ja… Je gaat er toch niet over zeuren?

Leef wat. Hou van sommigen. Leer wat. Elke dag.