Welke wijn past bij mijn broodje kipsalade?

Welke wijn past bij mijn broodje kipsalade?

We hebben allemaal gehoord dat er regels zijn voor het selecteren van de juiste wijn. Die regels zijn gebaseerd op het soort vlees- of vishoofdgerecht, de kosten, de verwaandheidsfactor en ander minder hartig snobisme. Heck, ik ben geen snob bij het selecteren van precies die juiste wijn bij mijn maaltijd. Ik heb 1 regel die past, ongeacht wat er op het menu staat. Maar voordat ik u Franks regel voor wijnselectie geef, laten we een paar van de meer erkende regels bekijken.

Rood bij vlees, wit bij vis. Ja, dit is een goede richting om goed te volgen. Het is goed als je je maaltijden op kleur wilt afstemmen. Heck, ik ben tevreden als mijn man qua kleur gecoördineerd is en het maakt me niet echt uit of mijn maaltijden een specifiek kleurenspectrum hebben.

Prijs bepaalt kwaliteit. OK, ik heb deze verzonnen nadat een wijnsteward bijna verontwaardigd was over mijn wijnselectie omdat deze niet de “neus” had van een echt “goede” wijn. Een neus is natuurlijk wat er op de gezichten van mensen staat dat ze neerkijken op ons minder verfijnde wijnkenners. Blijkbaar heeft wijn ook een neus en betekent het gewoon hoe het ruikt. Het verschil tussen ons en hen is echter dat we geur zeggen en zij “boeket”. Nou la tee-da.

Wat dacht u ervan om de sommelier van het restaurant te gebruiken om uw wijn te selecteren? Als je er een hebt met gevoel voor humor, is dit een uitstekende manier om nieuwe wijnen te vinden om van te genieten. Een sommelier is iemand die een opgeleide en deskundige wijnprofessional is. Ze begrijpen alle veroudering, druivenselectie, een deel van het land en wijnbereidingstechnieken waar basiswijndrinkers zoals ik gewoon niet in geïnteresseerd zijn om erover te studeren. Een goede sommelier zal zich niet richten op de prijs, maar op de soorten wijn die jij lekker vindt. Er wordt rekening gehouden met wat je eet, maar eigenlijk wil een goede sommelier een wijn selecteren op basis van mijn 1 regel voor wijnselectie.

Die ene regel voor wijnselectie overtreft al het andere bij het kiezen van een wijndrankje. Die nummer 1 regel is…

KRIJG IETS WAT U WILT EN GENIET!

Dat is het! Wat maakt het uit of het duur is, behalve het restaurant dat de enorme opslagprijs krijgt. Je gaat het drinken en als de wijn iets is dat je eerder of bij een eerdere speciale gelegenheid hebt genoten, ga je herinneringen ophalen. Je begint herinneringen op te halen en als die ene speciale persoon met wie je dineert toevallig je levenspartner van vele jaren is, zullen ze zich ook herinneren wanneer. De romantiek wordt niet opnieuw aangewakkerd door de wijn, maar door de herinneringen.

Er zit een zekere magie in een wijn die terug te voeren is op uw eigen persoonlijke geschiedenis. Dus wat voor wijn past bij mijn broodje kipsalade? Ik neem degene die ik leuk vind… degene met de magie.