Geniet van een dag wijnproeven

Geniet van een dag wijnproeven

Mijn vrouw en ik en onze goede vrienden hebben onlangs wijnproeverijen ontdekt. We hadden er nooit aan gedacht om een ​​dag door te brengen met het verkennen van de vele wijngaarden die onze geboortestad omringen. Maar onlangs, toen een paar vrienden van buiten de stad binnenkwamen en voorstelden dat ze misschien een wijnproeverij wilden gaan doen, hebben we de voorbereidingen getroffen en vertrokken voor een dag vol onbekend avontuur.

Ik geniet af en toe van een glas wijn, maar ik had geen idee hoe leuk het zou zijn om door wijngaarden te toeren en een verscheidenheid aan wijnen te proeven. Ik realiseerde me tijdens onze wijnproeverij al snel dat mijn voorkeur voor wijn alleen uit mijn onwetendheid was ontstaan. Ik ontdekte dat hoe meer soorten wijn ik proefde, hoe verfijnder mijn smaak werd en hoe specifieker ik werd over wat ik wilde in toekomstige wijnen. Ik had geen idee dat iemand kieskeurig kon worden vanwege wijnproeven, maar dat deed ik zeker. In feite kwam elk van de zes van ons die die dag wijn gingen proeven uit met nieuwe favorieten en nieuwe minst favorieten.

Een van de dingen die ik het leukst vond aan wijnproeven, was wat een unieke en plezierige manier was om een ​​middag door te brengen. Meestal brengen we tijd met onze vrienden door met varen of winkelen in leuke winkeltjes. Met hen wijnproeven voelde als een verfrissende verandering van tempo. Ik zou iedereen die in de buurt van een wijngaard of twee woont willen aanmoedigen om een ​​bezoek te plannen met een paar van hun vrienden of familie. Wijnproeven was echt een ervaring die ik nooit zal vergeten en waarvan ik betwijfel of deze zal worden geëvenaard als mijn vrouw en ik in de toekomst gasten proberen te ontvangen.

Een ander groot voordeel van wijnproeven is dat het volledig ontspannend is. Een van de dingen die ik het meest haat aan vermaakt worden of aan het entertainen van anderen, is de mate van stress die onvermijdelijk lijkt te volgen. Er is niets erger dan rond te rennen om je huis voor te bereiden, heerlijk eten te bereiden en ook geweldige activiteiten te bedenken. Door wijn te gaan proeven, konden mijn vrouw en ik volledig stressvrij zijn en gewoon genieten van tijd en een goed gesprek met onze vrienden.

Elk van de wijngaarden die we tijdens onze wijnproeverij bezochten, was absoluut prachtig. We liepen weg van elke wijngaard met nieuwe kennis over wijn, over wijngaarden en over het mooie gebied dat we thuis noemen. Het was zo leuk om nieuwe dingen te leren terwijl we genoten van een ontspannen middag.

Als u op zoek bent naar een geweldige en ontspannende manier om een ​​middag door te brengen met vrienden of familie, zoek dan niet verder dan een wijnproeverij bij wijngaarden bij u in de buurt.